|
|
|
Index |
|
|
S |
|
C |
K |
CHEMIE
;
HUTNICTVÍ
|
C |
|
C12 |
K |
BIOCHEMIE
;
PIVO
;
LIHOVINY
;
VÍNO
;
OCET
;
MIKROBIOLOGIE
;
ENZYMOLOGIE
;
MUTAČNÍ NEBO GENETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
|
N |
|
C12 |
|
Poznámky
-
Mezi podtřídami
C12M
- C12Q
a v rámci každé z těchto podtříd se použije pravidlo přednosti posledního místa, tj. na každé hierarchické úrovni se provádí zatřiďování na poslední vhodné místo, není-li uvedeno jinak. Například fermentace nebo postup používající enzymy, které zahrnují řízení reagující na podmínky, se zatřiďují v podtřídě
C12Q
.
-
V této třídě se viry, nediferencované lidské, zvířecí nebo rostlinné buňky, prvoci, tkáně a jednobuněčné řasy považují za mikroorganismy.
-
V této třídě se nediferencované lidské, zvířecí nebo rostlinné buňky, prvoci, tkáně a jednobuněčné řasy zatřiďují společně s mikroorganismy, pokud pro ně není zvlášť poskytnuta skupina. Části buněk se zatřiďují jako celá buňka, pokud pro ně není zvlášť poskytnuta skupina.
-
Kódy podtřídy
C12R
jsou
pouze
pro použití jako indexační kódy spojené s podtřídami
C12C
- C12Q
, za účelem poskytnutí informace týkající se mikroorganismů použitých v postupech zatříděných v těchto podtřídách.
|
U |
|
C12C |
K |
PIVO
;
PŘÍPRAVA PIVA KVAŠENÍM
(
staření nebo zrání skladováním
C12H 1/22
;
způsoby ke snížení obsahu alkoholu po fermentaci
C12H 3/00
;
způsoby ke zvýšení obsahu alkoholu po fermentaci
C12H 6/00
;
kvasné uzávěry pro sudy, barely nebo podobně
C12L 9/00
)
PŘÍPRAVA SLADU PRO VAŘENÍ PIVA
;
PŘÍPRAVA CHMELE PRO VAŘENÍ PIVA
|
U |
|
C12F |
K |
ZÍSKÁVÁNÍ VEDLEJŠÍCH PRODUKTŮ ZE ZKVAŠENÝCH ROZTOKŮ
(
odstraňování kvasinek z vína nebo šumivého vína
C12G 1/08
)
DENATUROVANÝ ALKOHOL
;
PŘÍSLUŠNÁ PŘÍPRAVA
[6]
|
U |
|
C12G |
K |
VÍNO
;
PŘÍSLUŠNÁ PŘÍPRAVA
;
ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
(
pivo
C12C
)
PŘÍPRAVA ALKOHOLICKÝCH NÁPOJŮ NEZAHRNUTÝCH V PODTŘÍDÁCH
C12C
NEBO
C12H
|
U |
|
C12H |
K |
PASTERIZACE, STERILIZACE, KONZERVACE, ČIŠTĚNÍ, ČIŘENÍ NEBO STAŘENÍ ALKOHOLICKÝCH NÁPOJŮ
;
ZPŮSOBY KE ZMĚNĚNÍ OBSAHU ALKOHOLU U KVAŠENÝCH ROZTOKŮ NEBO ALKOHOLICKÝCH NÁPOJŮ
(
odkyselení vína
C12G 1/10
;
zabránění srážení vinného kamene
C12G 1/12
;
simulace staření aromatizováním
C12G 3/06
)
[6]
|
U |
|
C12J |
K |
OCET
;
JEHO PŘÍPRAVA NEBO ČIŠTĚNÍ
|
U |
|
C12L |
K |
POŽAHOVACÍ NEBO ODSMOLOVACÍ STROJE
;
SKLEPNÍ NÁČINÍ
|
U |
|
C12M |
K |
ZAŘÍZENÍ PRO ENZYMOLOGII NEBO MIKROBIOLOGII
(
zařízení pro fermentaci hnoje
A01C 3/02
;
konzervace živých částí lidí nebo zvířat
A01N 1/10
;
pivovarnické zařízení
C12C
;
zařízení pro kvašení vína
C12G
;
zařízení pro přípravu octa
C12J 1/10
)
[3]
|
U |
|
C12N |
K |
MIKROORGANISMY NEBO ENZYMY
;
JEJICH SMĚSI
;
MNOŽENÍ, UCHOVÁVÁNÍ NEBO UDRŽOVÁNÍ MIKROORGANISMŮ
;
MUTAČNÍ NEBO GENETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
;
KULTIVAČNÍ MEDIA
(
mikrobiologická testovací media
C12Q 1/00
)
[3]
|
U |
|
C12P |
K |
FERMENTACE NEBO POSTUPY POUŽÍVAJÍCÍ ENZYMY PRO SYNTÉZU POŽADOVANÉ CHEMICKÉ SLOUČENINY NEBO SMĚSI NEBO PRO ODDĚLOVÁNÍ OPTICKÝCH ISOMERŮ Z RACEMICKÉ SMĚSI
[3]
|
U |
|
C12Q |
K |
MĚŘICÍ NEBO ZKUŠEBNÍ POSTUPY ZAHRNUJÍCÍ ENZYMY, NUKLEOVÉ KYSELINY NEBO MIKROORGANISMY
(
imunotest
G01N 33/53
)
SMĚSI NEBO ZKUŠEBNÍ PAPÍRKY PRO TYTO POSTUPY
;
POSTUPY PRO PŘÍPRAVU TAKOVÝCH SMĚSÍ
;
REGULACE REAGUJÍCÍ NA PODMÍNKY V MIKROBIOLOGICKÝCH NEBO ENZYMOLOGICKÝCH POSTUPECH
[3]
|
U |
|
C12R |
I |
INDEXAČNÍ SCHÉMA SPOJENÉ S PODTŘÍDAMI
C12C
- C12Q
, TÝKAJÍCÍ SE MIKROORGANISMŮ
[3]
|