Verze 2025.01
jazyk
      Index    
S   C K CHEMIE ; HUTNICTVÍ
C   C12 K BIOCHEMIE ; PIVO ; LIHOVINY ; VÍNO ; OCET ; MIKROBIOLOGIE ; ENZYMOLOGIE ; MUTAČNÍ NEBO GENETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
N   C12   Poznámky
  1. Mezi podtřídami C12M - C12Q a v rámci každé z těchto podtříd se použije pravidlo přednosti posledního místa, tj. na každé hierarchické úrovni se provádí zatřiďování na poslední vhodné místo, není-li uvedeno jinak. Například fermentace nebo postup používající enzymy, které zahrnují řízení reagující na podmínky, se zatřiďují v podtřídě C12Q .
  2. V této třídě se viry, nediferencované lidské, zvířecí nebo rostlinné buňky, prvoci, tkáně a jednobuněčné řasy považují za mikroorganismy.
  3. V této třídě se nediferencované lidské, zvířecí nebo rostlinné buňky, prvoci, tkáně a jednobuněčné řasy zatřiďují společně s mikroorganismy, pokud pro ně není zvlášť poskytnuta skupina. Části buněk se zatřiďují jako celá buňka, pokud pro ně není zvlášť poskytnuta skupina.
  4. Kódy podtřídy C12R jsou pouze pro použití jako indexační kódy spojené s podtřídami C12C - C12Q , za účelem poskytnutí informace týkající se mikroorganismů použitých v postupech zatříděných v těchto podtřídách.
U   C12C K PIVO ; PŘÍPRAVA PIVA KVAŠENÍM ( staření nebo zrání skladováním C12H 1/22 ; způsoby ke snížení obsahu alkoholu po fermentaci C12H 3/00 ; způsoby ke zvýšení obsahu alkoholu po fermentaci C12H 6/00 ; kvasné uzávěry pro sudy, barely nebo podobně C12L 9/00 ) PŘÍPRAVA SLADU PRO VAŘENÍ PIVA ; PŘÍPRAVA CHMELE PRO VAŘENÍ PIVA
U   C12F K ZÍSKÁVÁNÍ VEDLEJŠÍCH PRODUKTŮ ZE ZKVAŠENÝCH ROZTOKŮ ( odstraňování kvasinek z vína nebo šumivého vína C12G 1/08 ) DENATUROVANÝ ALKOHOL ; PŘÍSLUŠNÁ PŘÍPRAVA [6]
U   C12G K VÍNO ; PŘÍSLUŠNÁ PŘÍPRAVA ; ALKOHOLICKÉ NÁPOJE ( pivo C12C ) PŘÍPRAVA ALKOHOLICKÝCH NÁPOJŮ NEZAHRNUTÝCH V PODTŘÍDÁCH C12C NEBO C12H
U   C12H K PASTERIZACE, STERILIZACE, KONZERVACE, ČIŠTĚNÍ, ČIŘENÍ NEBO STAŘENÍ ALKOHOLICKÝCH NÁPOJŮ ; ZPŮSOBY KE ZMĚNĚNÍ OBSAHU ALKOHOLU U KVAŠENÝCH ROZTOKŮ NEBO ALKOHOLICKÝCH NÁPOJŮ ( odkyselení vína C12G 1/10 ; zabránění srážení vinného kamene C12G 1/12 ; simulace staření aromatizováním C12G 3/06 ) [6]
U   C12J K OCET ; JEHO PŘÍPRAVA NEBO ČIŠTĚNÍ
U   C12L K POŽAHOVACÍ NEBO ODSMOLOVACÍ STROJE ; SKLEPNÍ NÁČINÍ
U   C12M K ZAŘÍZENÍ PRO ENZYMOLOGII NEBO MIKROBIOLOGII ( zařízení pro fermentaci hnoje A01C 3/02 ; konzervace živých částí lidí nebo zvířat A01N 1/10 ; pivovarnické zařízení C12C ; zařízení pro kvašení vína C12G ; zařízení pro přípravu octa C12J 1/10 ) [3]
U   C12N K MIKROORGANISMY NEBO ENZYMY ; JEJICH SMĚSI ; MNOŽENÍ, UCHOVÁVÁNÍ NEBO UDRŽOVÁNÍ MIKROORGANISMŮ ; MUTAČNÍ NEBO GENETICKÉ INŽENÝRSTVÍ ; KULTIVAČNÍ MEDIA ( mikrobiologická testovací media C12Q 1/00 ) [3]
U   C12P K FERMENTACE NEBO POSTUPY POUŽÍVAJÍCÍ ENZYMY PRO SYNTÉZU POŽADOVANÉ CHEMICKÉ SLOUČENINY NEBO SMĚSI NEBO PRO ODDĚLOVÁNÍ OPTICKÝCH ISOMERŮ Z RACEMICKÉ SMĚSI [3]
U   C12Q K MĚŘICÍ NEBO ZKUŠEBNÍ POSTUPY ZAHRNUJÍCÍ ENZYMY, NUKLEOVÉ KYSELINY NEBO MIKROORGANISMY ( imunotest G01N 33/53 ) SMĚSI NEBO ZKUŠEBNÍ PAPÍRKY PRO TYTO POSTUPY ; POSTUPY PRO PŘÍPRAVU TAKOVÝCH SMĚSÍ ; REGULACE REAGUJÍCÍ NA PODMÍNKY V MIKROBIOLOGICKÝCH NEBO ENZYMOLOGICKÝCH POSTUPECH [3]
U   C12R I INDEXAČNÍ SCHÉMA SPOJENÉ S PODTŘÍDAMI C12C - C12Q , TÝKAJÍCÍ SE MIKROORGANISMŮ [3]