Verze 2025.01
jazyk
      Index    
S   C K CHEMIE ; HUTNICTVÍ
C   C12 K BIOCHEMIE ; PIVO ; LIHOVINY ; VÍNO ; OCET ; MIKROBIOLOGIE ; ENZYMOLOGIE ; MUTAČNÍ NEBO GENETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
U   C12H K PASTERIZACE, STERILIZACE, KONZERVACE, ČIŠTĚNÍ, ČIŘENÍ NEBO STAŘENÍ ALKOHOLICKÝCH NÁPOJŮ ; ZPŮSOBY KE ZMĚNĚNÍ OBSAHU ALKOHOLU U KVAŠENÝCH ROZTOKŮ NEBO ALKOHOLICKÝCH NÁPOJŮ ( odkyselení vína C12G 1/10 ; zabránění srážení vinného kamene C12G 1/12 ; simulace staření aromatizováním C12G 3/06 ) [6]
N   C12H   Poznámky
  1. Když se zatřiďuje do této podtřídy, provádí se zatřiďování též do skupiny B01D 15/08 , jestliže jde o předmět týkající se obecně chromatografie.
  2. V této podtřídě je žádoucí připojovat indexační kódy podtřídy C12R .
M   C12H 1/00 K Pasterizace, sterilizace, konzervace, čištění, čiření nebo staření alkoholických nápojů [1,8]
M   C12H 3/00 K Způsoby ke snížení obsahu alkoholu u kvašených roztoků nebo alkoholických nápojů pro získání nápojů bez alkoholu nebo s nízkým obsahem alkoholu [6,8,2019.01]
M   C12H 6/00 K Způsoby ke zvýšení obsahu alkoholu u kvašených roztoků nebo alkoholických nápojů [2019.01]