|
|
|
Index |
|
|
S |
|
C |
K |
CHEMIE
;
HUTNICTVÍ
|
C |
|
C13 |
K |
CUKROVARNICTVÍ
[4]
|
N |
|
C13 |
|
Poznámky
Ve třídě
C13
se následující pojmy nebo výrazy používají v uvedených významech:
-
"cukry" jsou třída jedlých, ve vodě rozpustných krystalických sacharidů, které mají charakteristickou sladkou chuť, zahrnující mono-, di- a oligosacharidy, např. sacharózu, laktózu a fruktózu. Konkrétnější význam pojmu "cukr" je definován v poznámce u podtřídy
C13B
.
|
U |
|
C13B |
K |
VÝROBA SACHARÓZY
;
ZAŘÍZENÍ ZVLÁŠŤ UPRAVENÁ PRO TENTO ÚČEL
(
chemicky syntetizované cukry nebo cukerné deriváty
C07H
;
fermentace nebo postupy používající enzymy pro přípravu sloučenin obsahujících sacharidové zbytky
C12P 19/00
)
[2011.01]
|
U |
|
C13K |
K |
SACHARIDY ZÍSKANÉ Z PŘÍRODNÍCH ZDROJŮ NEBO HYDROLÝZOU V PŘÍRODĚ SE VYSKYTUJÍCÍCH DISACHARIDŮ, OLIGOSACHARIDŮ NEBO POLYSACHARIDŮ
(
výroba sacharózy
C13B
;
chemicky syntetizované cukry nebo cukerné deriváty
C07H
;
polysacharidy, např. škrob, jeho deriváty
C08B
;
slad
C12C
;
fermentace nebo postupy používající enzymy pro přípravu sloučenin obsahujících sacharidové zbytky
C12P 19/00
)
|