Verze 2025.01
jazyk
      Index    
S   C K CHEMIE ; HUTNICTVÍ
C   C13 K CUKROVARNICTVÍ [4]
U   C13B K VÝROBA SACHARÓZY ; ZAŘÍZENÍ ZVLÁŠŤ UPRAVENÁ PRO TENTO ÚČEL ( chemicky syntetizované cukry nebo cukerné deriváty C07H ; fermentace nebo postupy používající enzymy pro přípravu sloučenin obsahujících sacharidové zbytky C12P 19/00 ) [2011.01]
N   C13B   Poznámky
  • V podtřídě C13B se následující pojmy nebo výrazy používají v uvedených významech:
    • "cukr" se používá ve svém nevědeckém významu a označuje sacharózu, též nazývanou "stolní cukr" nebo "sacharóza", bílý krystalický disacharid;
    • "cukerné šťávy" jsou roztoky cukru, v zásadě sestávajícího ze sacharózy, které jsou odvozeny z různých rostlin, např. řepa, třtina nebo javor;
    • "sirupy" jsou vysoce koncentrované cukerné šťávy.
  • M   C13B 5/00 K Zmenšování velikosti materiálu, ze kterého se má extrahovat cukr ( pro extrakci škrobu C08B 30/02 ) [2011.01]
    M   C13B 10/00 K Výroba cukerných šťáv ( odběr šťáv ze stromů A01G 23/10 ; trubičky pro odběr, nádoby na šťávy A01G 23/14 ) [2011.01]
    M   C13B 15/00 K Vylisování vody z materiálu, ze kterého byl extrahován cukr ( z materiálu po extrakci škrobu C08B 30/10 ) [2011.01]
    M   C13B 20/00 K Čištění cukerných šťáv [2011.01]
    M   C13B 25/00 K Odparky nebo varné pánve zvlášť upravené pro cukerné šťávy ; Odpařování nebo vaření cukerných šťáv [2011.01]
    M   C13B 30/00 K Krystalizace ; Krystalizační zařízení ; Oddělování krystalů od matečných roztoků [2011.01]
    M   C13B 35/00 K Extrakce sacharózy z melasy [2011.01]
    M   C13B 40/00 K Sušení cukru [2011.01]
    M   C13B 45/00 K Řezací stroje zvlášť upravené pro cukr [2011.01]
    M   C13B 50/00 K Výrobky z cukru, např. práškový, kostkový nebo tekutý cukr ; Zpracování cukru ( C13B 40/00 , C13B 45/00 mají přednost ; cukrovinky A23G 3/00 ) [2011.01]
    M   C13B 99/00 K Předměty neuvedené v jiných skupinách této podtřídy [2011.01]