| |
|
|
Index |
|
|
| S |
|
C |
K |
CHEMIE
;
HUTNICTVÍ
|
| C |
|
C13 |
K |
CUKROVARNICTVÍ
[4]
|
| U |
|
C13B |
K |
VÝROBA SACHARÓZY
;
ZAŘÍZENÍ ZVLÁŠŤ UPRAVENÁ PRO TENTO ÚČEL
(
chemicky syntetizované cukry nebo cukerné deriváty
C07H
;
fermentace nebo postupy používající enzymy pro přípravu sloučenin obsahujících sacharidové zbytky
C12P 19/00
)
[2011.01]
|
| N |
|
C13B |
|
Poznámky
V podtřídě
C13B
se následující pojmy nebo výrazy používají v uvedených významech:
-
"cukr" se používá ve svém nevědeckém významu a označuje sacharózu, též nazývanou "stolní cukr" nebo "sacharóza", bílý krystalický disacharid;
-
"cukerné šťávy" jsou roztoky cukru, v zásadě sestávajícího ze sacharózy, které jsou odvozeny z různých rostlin, např. řepa, třtina nebo javor;
-
"sirupy" jsou vysoce koncentrované cukerné šťávy.
|
| M |
|
C13B 5/00 |
K |
Zmenšování velikosti materiálu, ze kterého se má extrahovat cukr
(
pro extrakci škrobu
C08B 30/02
)
[2011.01]
|
| M |
|
C13B 10/00 |
K |
Výroba cukerných šťáv
(
odběr šťáv ze stromů
A01G 23/10
;
trubičky pro odběr, nádoby na šťávy
A01G 23/14
)
[2011.01]
|
| M |
|
C13B 15/00 |
K |
Vylisování vody z materiálu, ze kterého byl extrahován cukr
(
z materiálu po extrakci škrobu
C08B 30/10
)
[2011.01]
|
| M |
|
C13B 20/00 |
K |
Čištění cukerných šťáv
[2011.01]
|
| M |
|
C13B 25/00 |
K |
Odparky nebo varné pánve zvlášť upravené pro cukerné šťávy
;
Odpařování nebo vaření cukerných šťáv
[2011.01]
|
| M |
|
C13B 30/00 |
K |
Krystalizace
;
Krystalizační zařízení
;
Oddělování krystalů od matečných roztoků
[2011.01]
|
| M |
|
C13B 35/00 |
K |
Extrakce sacharózy z melasy
[2011.01]
|
| M |
|
C13B 40/00 |
K |
Sušení cukru
[2011.01]
|
| M |
|
C13B 45/00 |
K |
Řezací stroje zvlášť upravené pro cukr
[2011.01]
|
| M |
|
C13B 50/00 |
K |
Výrobky z cukru, např. práškový, kostkový nebo tekutý cukr
;
Zpracování cukru
(
C13B 40/00
,
C13B 45/00
mají přednost
;
cukrovinky
A23G 3/00
)
[2011.01]
|
| M |
|
C13B 99/00 |
K |
Předměty neuvedené v jiných skupinách této podtřídy
[2011.01]
|