Verze 2025.01
jazyk
      Index    
S   A K LIDSKÉ POTŘEBY
C   A23 K POKRMY, POTRAVINY NEBO NEALKOHOLICKÉ NÁPOJE ; JEJICH PŘÍPRAVA, ZPRACOVÁNÍ NEBO KONZERVACE
U   A23C K MLÉČNÉ VÝROBKY, např. MLÉKO, MÁSLO NEBO SÝR ; NÁHRAŽKY MLÉKA NEBO SÝRA ; JEJICH VÝROBA NEBO ZPRACOVÁNÍ ( jejich konzervace A23B 11/00 )
M   A23C 19/00 K Sýr ; Sýrové přípravky ; Jejich výroba ( náhražky sýra A23C 20/00 ; konzervace sýra nebo náhražek sýra A23B 11/60 ) [1,8]
1   A23C 19/02 K  ·   Výroba sýřeniny [1,3,8]
2   A23C 19/024 K  ·   ·   s použitím kontinuálního postupu [3,8]
2   A23C 19/028 K  ·   ·   bez podstatného oddělování syrovátky od sraženého mléka [3,8]
2   A23C 19/032 K  ·   ·   vyznačená použitím určitých mikroorganismů nebo enzymů mikrobiálního původu [3,8]
2   A23C 19/04 K  ·   ·   vyznačená použitím určitých enzymů rostlinného nebo živočišného původu ( A23C 19/032 má přednost ) [3,8]
2   A23C 19/045 K  ·   ·   Srážení mléka bez syřidla nebo náhražek syřidla [3,8]
2   A23C 19/05 K  ·   ·   Zpracování mléka před srážením ; Oddělování syrovátky od sýřeniny [3,8]
2   A23C 19/055 K  ·   ·   Přidávání nemléčných tuků nebo nemléčných proteinů [3,8]
1   A23C 19/06 K  ·   Zpracování sýřeniny po oddělení syrovátky ; Výrobky takto získané [3,8]
2   A23C 19/064 K  ·   ·   Solení [3,8]
2   A23C 19/068 K  ·   ·   Určité druhy sýra [3,8]
3   A23C 19/072 K  ·   ·   ·   Typ čedar [3,8]
3   A23C 19/076 K  ·   ·   ·   Měkký nezrající sýr, např. cottage nebo smetanový sýr [3,8]
3   A23C 19/08 K  ·   ·   ·   Přípravky z taveného sýra ; Jejich výroba, např. tavení, emulgace, sterilizace [3,8]
4   A23C 19/082 K  ·   ·   ·   ·   Přidávání látek k sýřenině před tavením nebo během tavení ; Tavicí soli [3,8]
4   A23C 19/084 K  ·   ·   ·   ·   Zpracování sýřeniny nebo přidávání látek k sýřenině po tavení ( přidávání nemléčných složek A23C 19/093 ) [3,8]
2   A23C 19/086 K  ·   ·   Sýr v prášku ; Přípravky ze sušeného sýra [3,8]
2   A23C 19/09 K  ·   ·   Přípravky z jiných sýrů ; Směsi sýra s jinými potravinami [3,8]
3   A23C 19/093 K  ·   ·   ·   Přidávání nemléčných tuků nebo nemléčných proteinů [3,8]
1   A23C 19/14 K  ·   Zpracování sýra po dosažení jeho konečného tvaru, např. zrání, uzení [1,8]
2   A23C 19/16 K  ·   ·   Povlékání povrchu sýra, např. parafinem [1,8]