Verze 2025.01
jazyk
      Index    
S   A K LIDSKÉ POTŘEBY
C   A23 K POKRMY, POTRAVINY NEBO NEALKOHOLICKÉ NÁPOJE ; JEJICH PŘÍPRAVA, ZPRACOVÁNÍ NEBO KONZERVACE
U   A23L K POKRMY, POTRAVINY NEBO NEALKOHOLICKÉ NÁPOJE, NEZAHRNUTÉ JINDE ; JEJICH PŘÍPRAVA NEBO ZPRACOVÁNÍ ( jejich konzervace A23B ) [4,8]
M   A23L 29/00 K Pokrmy nebo potraviny obsahující přídavné látky ( obsahující přídavné látky pro modifikaci výživových vlastností A23L 33/10 ; obsahující v podstatě nestravitelné přídavné látky, např. potravinářskou vlákninu A23L 33/21 ; obsahující přídavné látky pro konzervaci A23B ) Jejich příprava nebo zpracování [2016.01]
1   A23L 29/10 K  ·   obsahující emulgátory [2016.01]
1   A23L 29/20 K  ·   obsahující želírující nebo zahušťující činidla ( marmelády, džemy, želé nebo jiné podobné ovocné nebo zeleninové směsi A23L 21/10 ) [2016.01]
2   A23L 29/206 K  ·   ·   rostlinného původu [2016.01]
3   A23L 29/212 K  ·   ·   ·   Škrob ; Modifikovaný škrob ; Deriváty škrobu, např. estery nebo ethery ( obsahující hydrolyzáty škrobu, např. dextrin A23L 29/30 ) [2016.01]
4   A23L 29/219 K  ·   ·   ·   ·   Chemicky modifikovaný škrob ; Produkty reakce nebo komplexace škrobu s jinými chemickými látkami [2016.01]
4   A23L 29/225 K  ·   ·   ·   ·   Moučná zahušťující činidla jiná než izolovaný škrob nebo deriváty [2016.01]
3   A23L 29/231 K  ·   ·   ·   Pektin ; Příslušné deriváty [2016.01]
3   A23L 29/238 K  ·   ·   ·   ze semen, např. karubin nebo guarová guma ( škrob A23L 29/212 ; pektin A23L 29/231 ) [2016.01]
3   A23L 29/244 K  ·   ·   ·   z hlíz, oddenkových hlíz nebo kořenů, např. glukomanan ( škrob A23L 29/212 ) [2016.01]
3   A23L 29/25 K  ·   ·   ·   Výměšky, např. arabská guma, akáciová guma, guma karaya nebo tragakant [2016.01]
3   A23L 29/256 K  ·   ·   ·   z mořských řas, např. algináty, agar nebo karagenan [2016.01]
3   A23L 29/262 K  ·   ·   ·   Celulóza ; Její deriváty, např. ethery [2016.01]
2   A23L 29/269 K  ·   ·   mikrobiálního původu, např. xanthan nebo dextran [2016.01]
2   A23L 29/275 K  ·   ·   živočišného původu, např. chitin [2016.01]
3   A23L 29/281 K  ·   ·   ·   Proteiny, např. želatina nebo kolagen [2016.01]
2   A23L 29/288 K  ·   ·   Syntetické pryskyřice, např. polyvinylpyrrolidon [2016.01]
2   A23L 29/294 K  ·   ·   Anorganické přídavné látky, např. oxid křemičitý [2016.01]
1   A23L 29/30 K  ·   obsahující sacharidové sirupy ; obsahující cukry ; obsahující cukerné alkoholy, např. xylitol ; obsahující hydrolyzáty škrobu, např. dextrin ( včelí produkty A23L 21/20 ; umělá sladidla A23L 27/30 ) [2016.01]