Verze 2025.01
jazyk
      Index    
S   A K LIDSKÉ POTŘEBY
C   A23 K POKRMY, POTRAVINY NEBO NEALKOHOLICKÉ NÁPOJE ; JEJICH PŘÍPRAVA, ZPRACOVÁNÍ NEBO KONZERVACE
U   A23L K POKRMY, POTRAVINY NEBO NEALKOHOLICKÉ NÁPOJE, NEZAHRNUTÉ JINDE ; JEJICH PŘÍPRAVA NEBO ZPRACOVÁNÍ ( jejich konzervace A23B ) [4,8]
M   A23L 13/00 K Masné výrobky ; Masová moučka ; Jejich příprava nebo zpracování [2016.01]
1   A23L 13/10 K  ·   Masová moučka nebo prášek ; Granule, aglomeráty nebo vločky [2016.01]
1   A23L 13/20 K  ·   z jatečních odpadů, např. kůží, kožek, morku, drštěk, nohou, uší nebo rypáků ( žlázy nebo kosti jako přísady do zpracovávaného masa A23L 13/60 ) [2016.01]
1   A23L 13/30 K  ·   Masové extrakty [2016.01]
1   A23L 13/40 K  ·   s aditivy ( křehčení masa použitím aditiv A23L 13/72 ) [2016.01,2023.01]
1   A23L 13/50 K  ·   Drůbeží výrobky, např. drůbeží uzeniny [2016.01]
1   A23L 13/60 K  ·   Mělněné nebo emulgované masné výrobky, např. klobásy ; Znovu zformované maso z mělněného masného výrobku [2016.01]
1   A23L 13/70 K  ·   Křehčené nebo ochucené kousky masa ; Roztoky pro macerování nebo marinování zvlášť pro ně upravené [2016.01,2023.01]
2   A23L 13/72 K  ·   ·   použitím aditiv, např. vstřikováním roztoků [2023.01]
3   A23L 13/74 K  ·   ·   ·   použitím mikroorganismů nebo enzymů [2023.01]
3   A23L 13/75 K  ·   ·   ·   použitím roztoků pro macerování nebo marinování, např. marinád obsahujících koření, kyseliny, chuťové přísady nebo příchuti [2023.01]
2   A23L 13/76 K  ·   ·   úpravou v plynné atmosféře, např. staření nebo zrání ; elektrickou úpravou, ozářením nebo úpravou vlněním [2023.01]
2   A23L 13/77 K  ·   ·   mechanickou úpravou, např. hnětením, třením nebo převracením [2023.01]